Kortreiste interiørtrender

Vi befinner oss på et varmt og koselig lokale på Langenes, nærmere bestemt hos Annas Rom – og innehaver Anniche Eikrem Andersen.

”Historien til Annas rom startet for snart 12 år siden, da med rykende fersk nettbutikk. Jeg hadde jobbet flere år innen skobransjen, men gikk svanger med et livsstilskonsept. Det handlet om å blande mote og interiør sammen. Drømmen var å bygge et sted utenfor bykjernen, hvor folk kom «hjem» til en butikk. Da vi nettopp hadde flyttet til Langenes, dukket muligheten opp med lokalet vi er i dag”, forteller Anniche.

Hvem er kundene dine?
«Vi har alle typer kunder her i alle aldre! Det som er så moro, er at jeg har kunnet være så aktiv på sosiale medier slik at vi nådde ut til mange. Det er ikke bare lokalt, men også nasjonalt . Vi har masse besøk som kommer langveisfra også, fordi de har lyst å oppleve særegenheten med en slags landhandel for mote og interiør. Fortsatt er det flest kvinner, men vi har egen manneparkering med kaffeservering», sier Anniche med et smil.

Hva har endret seg innen interiør siden du startet?
«Jeg føler nesten vi har gått i en stor sirkel det siste tiåret. Stilen den gang var hjemmehygge og mye maksimalisme – så fulgte år med minimalisme. Nå har vi beveget oss mot midten igjen hvor vi tar i bruk flere ulike retninger og hvor egentlig alt er lov.  Nå henter vi elementer fra både minimalismen og maksimalismen. Elementer av minimalisme, men samtidig mer hygge i hjemmet. I tillegg maksimalistiske detaljer som store speil, rammer, lamper etc – det handler om den gode atmosfæren. Vegger ofte i kontrastfarger, mer lys, bruk av tekstiler og ikke minst planter» forteller Anniche ivrig.

Folk som bygger nytt – hva bør de være opptatt av?
«For folk som byger nytt, ikke minst med barn i hus - er å bruke mye tid på planløsninger den beste investeringen. Der ligger premisser for opphold, kjøkken, vaskerom, lagring. Disse premissene tar man med seg når alt skal løses etter innflytning. I starten – tenk praktisk. For det praktiske er behov og bruk som er veldig viktig for mange. Hvordan det ser ut, er alltid løsbart. Bruk tid til å finne ut hva dere liker av stiler, farger, former. For alt man ønsker å ha i huset, finnes. Mange av behovene handler også om livsfaser. Hva bruker vi tiden på? Hvor gamle er barna? Hva gjør vi i fremtiden. Behovene kan endres underveis, og vil alltid påvirke hvilke valg vi tar også inne i huset. Tenk også komfort. Finn løsninger og stiler som skaper behag. Stoler og sofa skal ikke bare være lekre, de bør også være behagelig. Så skal man også huske – den viktigste sjelen i huset handler om hvor godt alle trives – og den følelsen kommer etter at huset er bebodd en periode. Her vil også omgivelser, lys, sol og utsikt spille inn», forteller Anniche som selv bor i nabolaget her med sin familie.

Hvordan sier interiørtrendene om tiden vi lever i?
«Det kanskje mest trendy for tiden er å ikke være trendy! Ikke følg stimen, men våg å være tro mot egen stil. La hjemmet ditt være skapt av ekte følelser som gjenspeiler den identitet du eller familien har. Vær litt vågal og skap ditt og ikke andres drømmehjem. Hjemmet er et sted for trivsel, glede og ro. Finn elementer, farger og former som skaper og forsterker den følelsen. Jeg opplever ofte kunde kommer innom ikke bare for å se etter artikler eller pynt – men leter etter noe som fremkaller det de ønsker av følelser hjemme.

Farger i tiden?
«Farger i tiden handler om MYE farger! Også her strekker det seg fra det lyse og nordiske til det mer eksotiske, bruntoner og videre til kontrastfarger. Alt er lov – og alt er gøy. Hvitt og grått er fint, men selv de fargene blir ytterligere løftet når de spiller mot andre farger og kontraster», avslutter Anniche Eikrem Andersen hos Annas Rom.